Llonza llaminera marinada en olis

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Llonza llaminera marinada en olis
  • (per compartir)
  • 1 llonza llaminera
  • 200 ml d'oli de gira-sol
  • 250 ml d'oli d'oliva
  • oli de cacauet
  • pebre de Sechuan
  • herbes de Provença
  • sucre
  • tomàquets de pera

PREPARACIÓ

1. Tirem una mica d'oli en una planxa i hi marquem la llonza llaminera, de manera que quedi cruixent per fora i crua per dins.
2. Mentre es marca la llonza, tallem els tomàquets a pètals.
3. Triem una safata per anar al forn, col·loquem al damunt una superfície antiadherent i posem els pètals de tomàquet a la safata.
4. Tirem una mica de sucre per damunt dels pètals. Hi deixem caure també uns grans de pebre de Sechuan, per aromatitzar-los.
5. Acabem de preparar els pètals de tomàquet, deixant caure un raig d'oli de cacauet i un pessic de sal a cada pètal. Reservem la safata.
5. Ara triem un recipient gros on marinarem la llonza i hi aboquem unes herbes de Provença, una mica de pebre de Sechuan i els olis de gira-sol i d'oliva.
6. Submergim la llonza en el maridatge del recipient.
7. Escalfem el forn entre 50º C i 55º C i hi fiquem la safata dels tomàquets i el recipient amb el maridatge.
8. Traiem la safata quan els tomàquets hagin quedat confitats, més o menys al cap de 10 minuts, i traiem el recipient més o menys després d'una hora, quan la llonza és prou cuita i tendra.
9. Per emplatar-la, tallem a làmines la llonza marinada i col·loquem els talls al plat. Decorem la carn amb els pètals de tomàquet confitats.