Llonganissa de fruits del mar

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Narro
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Univers gastronòmic , L'Hospitalet de Llobregat

INGREDIENTS

  • 750 g de lluç
  • 250 g de cua de llagostí
  • 300 g de sèpia
  • 50 g de carn de garoina
  • 50 g d'escalunyes- 200 g de gambes- tripa de bacallà bullida- tripa de bacallà per farcir- 1 bossa de tinta- salsa americana- 1 copeta de brandi
  • 20 g de mantega
  • 1 kg de carxofes
  • sal
  • pebre
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, poseu mantega en un cassó i afegiu-hi les escalunyes, l'orada, el llagostí, les gambes, la sèpia i la tripa de bacallà, tot tallat a trossets petits.
Remeneu-ho i daureu-ho. Seguidament, afegiu-hi el brandi i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Després incorporeu-hi la carn de garoina, la salsa americana, la tinta, la sal i el pebre. Deixeu-ho reduir.Mentrestant, poseu mantega, oli i escalunyes en una paella ben calenta i daureu-ho. Afegiu-hi les carxofes tallades a quarts i, quan estiguin daurades, incorporeu-hi la salsa americana, la sal i el pebre.Per fer les llonganisses, col·loqueu la barreja de fruits de mar en una màniga pastissera i farciu la tripa. Lligueu les puntes amb cordills.Finalment, emplateu-ho i decoreu-ho amb oli de cerfull.