Llom farcit

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Torres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador de Montserrat

INGREDIENTS

  • 1 llom de porc de 400 g
  • 1/2 pebrot escalivat
  • 10 olives farcides
  • 1 ou
  • patates
  • pa ratllat
  • julivert picat
  • sal i pebre
  • romaní i farigola
  • llorer en pols
  • 1 gotet d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar a fer aquest plat, ideal per servir en un bufet, talleu la peça de llom de porc com si féssiu llibrets, i salpebreu-la.
En un bol a part, barregeu la carn picada, el pebrot escalivat i tallat a daus, les olives farcides tallades a quarts, l'ou, el julivert picat i la sal fins que us quedi una pasta homogènia. Tot seguit, farciu la peça de llom amb aquesta barreja i travesseu-la amb una broqueta de fusta. Poseu-la en una safata amb unes quantes patates tallades en rodanxes i amb una mica d'oli, i coeu-la al forn, a 160 graus i durant uns 35 minuts. Mentrestant, barregeu en un bol el pa tendre ratllat i un polsim de farigola, romaní, llorer i julivert en pols. Quan ja hagin passat 30 minuts de la cocció, traieu el llom del forn. Pinteu-ne la superfície amb ou batut i espolseu-hi pel damunt la barreja de pa ratllat i herbes aromàtiques. Poseu la peça de llom uns 5 minuts més al forn, i ja gaurebé la tindreu a punt. Només us faltarà tallar-la i servir-la amb les patates.