Llom farcit de poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Miracle Serra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuina Miracle, Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes i en vitamines del grup B. Cal menjar-ne les parts més magres, com el llom, i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 2 kg de llom de porc
- 0,5 kg de carn picada de vedella i porc
- 2 pomes
- 100 g d'ametlles torrades picades
- mantega
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre
- Per a la salsa
- 100 g d'ametlles torrades moltes
- 3 pomes
- 2 cebes
- 1 copa de conyac
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Per començar, tallem la peça de carn perquè quedi com un rectangle. (O bé demanem a la carnisseria que ens ho facin). Escalfem el forn a 180º.
Pelem les pomes i les tallem a daus. Posem una paella al foc amb mantega i saltem la poma. Salpebrem la carn picada. Cobrim el llom amb la carn picada crua, la poma cuita i les ametlles picades.
Enrotllem el llom i el cosim amb fil i agulla. El posem a la safata que anirà al forn. El salpebrem i hi afegim una mica d'oli, aigua i conyac. Baixem el forn a 150º i hi posem el llom a coure durant 45 minuts.
Mentrestant, fem la salsa. En una paella, enrossim les cebes amb una mica d'oli durant 20 minuts. Pelem i tallem les pomes. Les afegim juntament amb el conyac, les ametlles torrades mòltes i mig got d'aigua. Deixem que cogui 10 minuts.
Traiem el llom del forn. Hi afegim un raig de conyac i ho deixem coure 15 o 20 minuts més. Quan el traiem del forn, aprofitem el suc que ha tret la carn per afegir-lo a la salsa. El posem en un bol juntament amb la salsa que ja teníem i la triturem amb el pímer. Deixem refredar el llom.
I per acabar, tallem el llom i el servim amb la salsa al nostre gust.
Pelem les pomes i les tallem a daus. Posem una paella al foc amb mantega i saltem la poma. Salpebrem la carn picada. Cobrim el llom amb la carn picada crua, la poma cuita i les ametlles picades.
Enrotllem el llom i el cosim amb fil i agulla. El posem a la safata que anirà al forn. El salpebrem i hi afegim una mica d'oli, aigua i conyac. Baixem el forn a 150º i hi posem el llom a coure durant 45 minuts.
Mentrestant, fem la salsa. En una paella, enrossim les cebes amb una mica d'oli durant 20 minuts. Pelem i tallem les pomes. Les afegim juntament amb el conyac, les ametlles torrades mòltes i mig got d'aigua. Deixem que cogui 10 minuts.
Traiem el llom del forn. Hi afegim un raig de conyac i ho deixem coure 15 o 20 minuts més. Quan el traiem del forn, aprofitem el suc que ha tret la carn per afegir-lo a la salsa. El posem en un bol juntament amb la salsa que ja teníem i la triturem amb el pímer. Deixem refredar el llom.
I per acabar, tallem el llom i el servim amb la salsa al nostre gust.