Llom d'orada amb carxofes rostides i picada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Cruz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Angle, Sant Fruitós de Bages
  • Informació nutricional
    +Obre

    La orada està considerat un peix semigràs però de gran digestibilitat i ric en proteïnes d'alt valor nutritiu

INGREDIENTS

  • 2 orades filetejades
  • 1 pot de carxofes en conserva
  • oli d'oliva
  • Per a l'oli de fruits secs:
  • 6 ametlles (crues)
  • 4 avellanes (crues)
  • 1 escalunya
  • 1 dl d'oli d'oliva
  • 1 all
  • sal i pebre blanc
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, cobriu una safata amb paper d'alumini, unteu-lo amb oli abundant, poseu-hi el filet d'orada a sobre, amaniu-lo amb sal, pebre i una mica més d'oli d'oliva. Poseu-lo al forn a baix de tot, amb la porta oberta i deixeu-lo coure durant 7 minuts amb el gratinador encès.

Mentrestant, en una paella amb oli salteu les carxofes ja pelades i tallades a rodanxes.

Per fer l'oli de fruits secs, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada i l'all picat.

Quan estigui dauradet, afegiu-hi les ametlles picades, les avellanes picades i el julivert picat i salteu-ho durant un parell de minuts. A continuació, poseu-ho tot en un bol amb oli d'oliva fred i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu les carxofes saltades, poseu-hi el filet de daurada a sobre, sense pell i amaniu-lo amb l'oli de fruits secs.