Llom de xai amb iogurt d'orellanes i falafel

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les petxines, Lloret de Mar

INGREDIENTS

  • 1 llom de xai
  • sal, pebre i oli
  • 1 tassa de suc de rostit de xai
  • 1 tassa de salsa de pesto Per al iogurt:
  • 1 iogurt natural
  • 8 orellanes d'albercoc
  • 1/2 l de vi ranci
  • 50 g de sucre Per al falafel:
  • 125 g de cigrons remullats
  • 1 gra d'all
  • oli
  • 1 culleradeta de comí sec mòlt
  • 1 culleradeta de coriandre mòlt
  • 1 culleradeta de farina
  • 1 culleradeta de menta fresca picada
  • 1 culleradeta d'alfàbrega fresca picada
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç

PREPARACIÓ

Per preparar aquest plat, heu de tenir una cuixa de xai desossada.
Reserveu-ne les mitjanes i els filets, i amb els ossos i els retalls feu un fons de xai (rostit de xai al forn amb verdures). D'altra banda, poseu el vi ranci en un cassó i tireu-hi el sucre i les orellanes. Deixeu-ho 20 minuts al foc. Passat aquest temps, traieu les orellanes i talleu-les a dauets. Tot seguit, barregeu aquests dauets amb el iogurt i el suc del xarop d'orellanes. Remeneu-ho bé i poseu-ho a la nevera. Per fer el falafel, heu de tenir en compte que els cigrons han d'estar en remull des del dia abans. En primer lloc, tritureu els cigrons amb la batedora. I després afegiu-hi la resta d'ingredients: el pebre vermell, l'all picat, el comí, el coriandre, la farina i la menta i l'alfàbrega picades. Barregeu-ho amb l'ajuda d'una cullera. Feu boletes amb la pasta i fregiu-les amb força oli roent. A continuació, "arrebosseu" el xai amb oli, saleu-lo i daureu-lo en una paella amb molt poc oli. L'ideal és que quedi una mica cru de dins. Fet tot això, ja podeu passar a muntar el plat. Serviu el xai (tallat a trossos petits) amb el iogurt i el falafel al costat. Finalment, deixeu-hi caure unes gotes de salsa de pesto i una mica de salsa de xai.
Anar al contingut