Llom de senglar amb pasta fresca

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Llom de senglar amb pasta fresca
  • 100 g de tallarines
  • 1 tall de llom de senglar (150 g)
  • 1 pebrot del piquillo en conserva
  • espinacs
  • 1 cullerada de pinyons
  • 5 xiitakes
  • 4 g de marmite

PREPARACIÓ

1. Preparem una olla amb força aigua al foc. Hi afegim un bon raig d'oli i una mica de sal. Quan arrenqui el bull, ja hi podem afegir la pasta.

2. Un cop tenim la pasta cuita, la colem. En reservem l'aigua de cocció. Col·loquem la pasta en un bol i hi afegim un rajolinet d'oli perquè no s'enganxi.

3. Ja podem començar el saltat: en una paella calenta hi posem una mica d'oli i hi fem daurar uns pinyons.

4. Tallem el xiitake a trossets petits, l'afegim en una de les meitats de la paella, i deixem els pinyons a l'altra banda. Al damunt del xiitake hi posem una mica de sal i de pebre negre acabat de moldre.

5. Tallem el pebrot del piquillo a dauets molt petits i els afegim a la paella perquè es vagin daurant.

6. Aboquem la pasta directament al damunt de la resta d'ingredients que tenim a la paella. Ho anem barrejant tot plegat, movent una mica la paella perquè es vagi saltant.

7. En un got hi posem una miqueta de l'aigua on hem fet bullir la pasta. Hi afegim una punteta del marmite i l'anem desfent en aigua. És un extracte reduït: s'ha de rehidratar una miqueta.

8. Ara l'anem afegint al damunt de la pasta. Ho movem tot plegat. Ja tenim la pasta a punt i fora del foc.

9. Tallem els fulls d'espinacs en tires molt primetes i els hi afegim ara que la pasta és fora del foc i encara és molt calenta. La cocció dels espinacs ha de ser mínima.

10. Partim en dos talls el llom del senglar i preparem una planxa calenta amb una miqueta d'oli. Amanim la carn amb una mica de sal i de pebre negre mòlt i la posem a la planxa, un minut per banda.

11. Ja ho podem servir tot plegat: la pasta amb els dos talls de llom de senglar.