Llom de rap amb llit de ceba i poma al cava

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Llopart
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia
  • Informació nutricional
    +Obre

    El rap és un peix blanc baix en calories, i això el fa molt adequat per a persones que segueixen dieta d'aprimament

INGREDIENTS

  • 4 lloms de rap de 150 g
  • 2 cebes
  • 2 pomes
  • 50 g de mantega
  • julivert
  • oli d'oliva
  • sal
  • 1/2 copa de vinagre balsàmic
  • 50 g de pinyons
  • 1/2 l de cava brut

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els pinyons en una safata i deixeu-los torrar al forn durant 3 o 4 minuts a 180 graus.
Després, poseu-los en un bol juntament amb l'oli i el vinagre balsàmic i reserveu-ho. A continuació, en un cassó amb una mica d'oli i mantega sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui daurada, afegiu-hi la poma també tallada a la juliana i el cava, i deixeu-ho coure a foc suau. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu el llom de rap salat. Quan estigui daurat, poseu-lo en una safata, amaniu-lo amb la barreja d'oli, vinagre i pinyons i deixeu-lo coure al forn durant 5 minuts a 160 graus. I ja per acabar, emplateu la ceba i la poma al mig del plat, poseu-hi el rap a sobre i guarniu el plat amb els pinyons, el julivert picat i una mica de vinagre balsàmic.