Llom de porc ecològic a la sal amb suc de rostit i pomes de Girona amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP)

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Maria Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Melba, Vic

INGREDIENTS

  • 1 kg de llom de porc en una peça
  • 2 kg de sal grossa
  • 2 clares d'ou
  • fulles de sàlvia
  • 2 grans d'all
  • pebre
  • 1 l de suc de rostit
  • Per guarnir:
  • 4 pomes de Girona (IGP)
  • 2 cullerades de mantega
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada de vinagre de poma

PREPARACIÓ

Per començar, cobriu el llom de porc amb pebre, poseu-hi els grans d'all i les fulles de sàlvia a dintre i deixeu-lo macerar durant 12 hores a la nevera.
A continuació, munteu les clares a punt de neu i barregeu-les amb la sal grossa. Després, poseu el llom de porc en una safata, cobriu-lo amb la barreja de sal i clares i deixeu-lo coure al forn durant mitja hora a 200 graus. Quan ja estigui cuit, deixeu-lo refredar una mica, trenqueu la sal i talleu el llom de porc a rodanxes.

Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli i la mantega, salteu les pomes prèviament pelades i tallades en quarts. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la mel i el vinagre de poma i deixeu-ho coure durant uns segons més.

I ja per acabar, emplateu els talls de llom, salseu-ho amb el suc de rostit i poseu-hi la poma al costat.