Llom de porc amb xampinyons

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Montserrat Granell (Mestressa de casa de Barcelona)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 700 g de llom
  • 15 g de pebre blanc
  • 1.500 ml d'aigua
  • 20 g de sal
  • 1 fulla de llorer
  • 1 ramet de porro, julivert, farigola i api
  • 300 g de xampinyons
  • 100 ml de cava
  • 1 llimona
  • 25 g de mantega
  • 15 ml d'oli
  • 15 ml de brou d'au
  • 50 g de crostonets de pa torrats
  • 100 g d'olives
  • 1 escarola
  • 1 taronja

PREPARACIÓ

El dia abans, agafeu un paper vegetal, escampeu-hi tot de pebre, poseu-hi al damunt el llom de porc magre i l'emboliqueu-lo de manera que ens quedi arrebossat amb el pebre.

Per començar, dissoleu 20 grams de sal en 1.500 ml d'aigua en una cassola, afegiu-hi el llom i deixeu-lo reposar a la nevera durant unes 12 hores.

Quan hagin passat les 12 hores, poseu la cassola al foc amb l'aigua i el llom, afegiu-hi una fulla de llorer i feu-la bullar durant 20 o 25 minuts a foc lent, procurant que la carn no quedi massa feta. Després, apagueu el foc i deixeu que la carn es refredi dins la mateixa aigua de cocció.

Per fer el farcellet, agafeu un porro i talleu-ne una fulla. Preneu el julivert, la farigola i l'api i emboliqueu-los amb la tira de porro, de tal manera que ens quedi com un farcellet i lligueu-ho amb fil de cotó.

Per fer els xampinyons, netegeu-los amb unes gotes de llimona, talleu-los a làmines i salteu-los en una cassola amb mantega i oli, feu un bull ràpid i reserveu-los.

Tot seguit, a la cassola, tireu-hi el cava, el ramet d'herbes i el brou d'au i deixeu-ho coure a foc lent durant 8 minuts, fins que es redueixi. Després, torneu-hi

a tirar els xampinyons, apugeu el foc i deixeu-ho coure tot junt menys de 5 minuts.

Per fer els crostonets, fregiu els bocins de pa en una paella amb l'oli ben calent..

I ja per acabar, poseu al plat dos talls de llom d'uns dos centímetres de gruix, al costat col•loqueu-hi els xampinyons i el ramet d'herbes i acompanyeu-ho amb els crostons de pa.