Llom de porc a la sal

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Esther Fuentes (Administrativa de Cornellà de Llobregat)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    El llom de porc és molt magre, i si a més es cou al forn, tenim una elaboració apta per a tots el membres de la família.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 llom de “dos colors”
  • pebres diversos (negre, vermell, verd)
  • herbes al gust (orenga, farigola, romaní)
  • 3 kg de sal gruixuda
  • Per al coulis:
  • 500 g de maduixes (o altres fruits vermells)
  • 150 g de sucre
  • 100 ml d'aigua
  • Per a la compota de poma:
  • 2 kg de poma (Golden o reineta)
  • 2 cc de sucre vainillat
  • 1 llimona (el suc)
  • 1 cc de canyella en pols
  • 50 ml d'aigua mineral

PREPARACIÓ

Per començar, escalfeu el forn a 220º i poliu molt bé el llom de greixos, fregant-lo amb els pebres i les herbes. Després, cobriu la base d'una safata per al forn amb una capa de sal, poseu-hi el llom a sobre, cobriu-lo amb la resta de la sal lleugerament humitejada amb aigua, pressioneu bé la sal per sobre del llom perquè faci una capa compacta i introduïu la safata al forn uns 25 minuts.

Mentrestant, per fer el coulis, en un cassó barregeu les maduixes, el sucre i l'aigua i coeu-ho a foc mitjà durant 20 minuts. Un cop cuit, tritureu-ho amb la batedora, passeu-ho per un colador i reserveu-ho a la nevera.

Per fer la compota, talleu a daus les pomes, sense pelar, poseu-les en un cassó, juntament amb el suc de la llimona, el sucre vainillat, la canyella i l'aigua, feu-ho bullir durant uns 20 minuts i tritureu-ho tot amb la batedora.

Un cop la crosta de sal comenci a esquerdar-se, el llom estarà llest. Aleshores, trenqueu la capa de sal, traieu-ne el llom, netegeu bé tota la sal que hi quedi enganxada i talleu-lo en talls regulars. El podeu servir tan aviat fred com calent.

I ja per acabar, presenteu en una safata els trossos de llom amb el coulis de maduixes i la compota al costat.