Llom de porc a la sal

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Canya de llom a la sal
  • 1 tall de llom de porc
  • 2 kg de sal gruixuda
  • pebre negre
  • Llom de porc a la sal
  • (per a 2 persones)
  • 1/4 kg de llom a la sal
  • fulles de ruca fresca
  • 1 pera dolça
  • 100 g de formatge de ratllar padà
  • suc de llimona
  • pebre verd
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

1. Primer, posem pebre a la canya de llom, ben escampat per tot el tros. Posem sal a la base de la safata. Hi posem el llom i l'anem enterrant amb la sal.

2. A continuació, posem la plata al forn durant 25 minuts a temperatura molt alta.

3.Quan s'ha refredat, traiem l'excés de sal del llom amb un paper de cuina, i el tallem ben primet. Freguem el plat amb una llimona i hi anem posant els talls de llom.

4.Posem una mica de suc de llimona en un bol. Uns grans de pebre, que hem esclafat... i també oli d'oliva. Ho muntem, i posem la vinagreta al damunt del llom.

5.Mentrestant, tallem la pera. Amb el tallaformatges, fem làmines fines del formatge padà. Al mateix bol hi aboquem la ruca i els trossets de formatge.

6.Posem al plat la pera, i a sobre la ruca i el padà.