Llom de llebre amb codonys

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marcel Cardona
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Hostal Restaurant Cal Fuster, Serrateix

INGREDIENTS

  • 4 lloms de llebre
  • 1 all
  • 2 cullerades de cacau
  • 1 ceba de Figueres
  • 50 cl de vinagre
  • 1/2 l de brou de carn
  • 125 g de vi negre
  • 3 codonys
  • 25 g d'aigua
  • 25 g de sucre
  • farigola
  • romaní
  • oli
  • sal i pebre
  • fulles de germinats

PREPARACIÓ

Per començar, peleu els codonys, talleu-los a grills i enrossiu-los en una paella amb oli.

Un cop rossos, deixeu-los coure al forn durant una hora a 180 graus.

Per fer l'almívar de cacau, poseu en un cassó aigua i sucre i deixeu que arrenqui el bull, abaixeu el foc, incoporeu-hi el cacau en pols i remeneu-ho.

A continuació, enrossiu en una paella amb oli la ceba picada, una mica de codony picat i l'all picat. Afegiu-hi el vi negre i les herbes aromàtiques. Un cop hagi reduït, tireu-hi el vinagre i deixeu que s'evapori. Després, afegiu-hi el brou de carn i l'almívar de cacau. Remeneu-ho bé i ja tindreu el civet a punt.

Mentrestant, talleu els lloms de llebre en porcions, salpebreu-los i marqueu-los en una paella amb l'oli ben calent.

I ja per acabar, emplateu els codonys que teníeu al forn i els lloms de llebre, i tireu-hi per sobre el civet. Guarniu el plat amb sal gruixuda, farigola, romaní i fulles de germinats.