Llom de conill farcit de llagosta

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Delicius (Hotel Balneari Vichy Catalán), Caldes de Malavella

INGREDIENTS

  • 1 llom de conill d'1 kg
  • 4 llagostes petites
  • 200 g de salsifins
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 2 alls tendres
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 cullerada sopera de salsa de soja
  • 1 copa de vermut blanc
  • 1 l de brou
  • oli, sal i farina
  • pebre vermell
  • un manat d'herbes aromàtiques
  • Per a la picada:
  • 1 cullerada sopera d'ametlles
  • 1 presa de xocolata
  • 1 llesca de pa fregit (o 1 galeta)
  • 1 fetge de conill fregit
  • sal

PREPARACIÓ

Saleu el llom desossat del conill. Talleu el llom de la llagosta fent una incisió i farciu el llom del conill.
Lligueu-lo amb fil, tenint cura de prémer fort els extrems, com si fos un tall rodó. Enfarineu-lo i fregiu-lo. També fregiu la llagosta que us ha sobrat per a fer l'acompanyament del plat.

A continuació, fregiu la bresa feta amb pastanaga, porro, ceba tendra i alls tendres, tot ben picat per a fer el sofregit. Deixeu-ho daurar. Afegiu-hi el pebre vermell i remeneu-ho, i després incorporeu-hi el tomàquet natural ratllat. Deixeu-ho coure uns 3 o 4 minuts.

Un cop passat aquest temps, tireu-hi el vermut blanc. Mentre es redueix el vermut, feu la picada sense la xocolata.

Afegiu a la cassola el brou, el llom del conill i les herbes aromàtiques. Deixeu-ho coure uns 15 minuts.

Tot seguit, poseu a la picada una mica d'aquesta salsa i la xocolata. Remeneu-ho ben remenat.

Fregiu els salsifins en una paella per a fer la guarnició. Aboqueu la picada a la cassola i deixeu-ho coure uns 5 minuts. Afegiu-hi també la salsa de soja. Un cop tingueu la salsa a punt, coleu-la.

Ara ja podeu muntar el plat amb el llom del conill, la salsa, la llagosta i finalment els salsifins.