Llom de bacallà, emulsió de carxofa i calçot escalivat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àngel Solé
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Ca l'Àngel
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
Les carxofes, aliment de temporada d'hivern, són una de les hortalisses més riques en fibra, nutrient important per a la salut digestiva.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 2 lloms de bacallà
- 4 carxofes
- 16 calçots
- Per a l'oli d'ametlles:
- 100 g d'ametlles
- oli d'oliva, sal i pebre
PREPARACIÓ
- Per començar, escaliveu els calçots a la barbacoa de taula, emboliqueu-los amb paper de diari i deixeu-los reposar una hora en una caixa de cartró.
- Mentrestant, peleu les carxofes fins al cor, talleu-les a daus i deixeu-les coure en aigua bullint i sal durant 30 minuts. Després, tritureu-les amb el túrmix, passeu-les per un colador xinès, emulsioneu la crema amb oli d'oliva, remenant-la bé, i reserveu-la.
- Per fer l'oli d'ametlles, poseu en un bol les ametlles, l'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix.
- A continuació, talleu el bacallà per la meitat, marqueu-lo en una paella amb una mica d'oli i reserveu-lo. Tot seguit, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus, durant 10 minuts.
- Finalment, peleu els calçots, talleu-los a trossos i confiteu-los en un cassó amb oli d'oliva, a foc molt suau, durant 5 minuts.
- I ja per acabar, emplateu l'emulsió de carxofa, poseu-hi al damunt el bacallà i els calçots confitats i amaniu-ho tot amb l'oli d'ametlles.