Llom de bacallà amb brandada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Matías Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Goyescas, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 trossos de bacallà de 120 g
  • 4 carxofes
  • 12 alls tendres
  • 4 torrades
  • Per a la brandada:
  • 200 g de morro de bacallà
  • 1 gotet d'oli
  • 1 all
  • 1 got de nata bullida
  • 1/2 tassa de puré de patates Per a la vinagreta:
  • 4 cullerades de romesco
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Per començar, feu bullir el morro de bacallà en un cassó amb aigua a 90 graus durant 5 minuts.
Mentrestant, saltegeu, per separat, les carxofes escaldades i els alls tendres escaldats. A continuació, retireu el morro de bacallà de l'aigua, traieu-li la pell i poseu-lo en un bol. Afegiu-hi el puré de patata calent i l'oli d'alls, i tritureu-ho. Després, afegiu-hi la nata líquida i remeneu-ho. Tot seguit, saltegeu els lloms de bacallà començant per la banda de la pell, i deixeu-lo coure al forn a 200 graus durant 5 minuts. Per acabar, poseu la brandada a la base del plat, incorporeu el llom sobre la brandada i acompanyeu-lo de les verdures saltejades.
Anar al contingut