Llom amb vi negre del Priorat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Racó del Priorat
INGREDIENTS
- 2 filets de llom
- 1 ceba
- 4 pomes
- 1/2 l de vi negre del Priorat
- oli d'oliva
- sal, pebre
- 1 cullerada de farina
- sucre
- herbes aromàtiques (farigola, orenga, llorer, romaní i sajolida)
PREPARACIÓ
Salpebreu els talls de filet de llom i fregiu-los una mica, tenint en compte que han de quedar una mica crus.
Traieu-los de la paella i poseu-los a coure en una cassola amb una mica d'aigua calenta perquè es vagin estovant. Mentrestant, daureu la ceba trinxada en una paella amb una mica d'oli, i quan ja sigui transparent, tireu-hi un ramet d' herbes i una mica de farina per espessir el sofregit. Remeneu-ho una mica, afegiu-hi el vi negre del Priorat i deixeu el sofregit al foc uns 5 o 6 minuts. A continuació, passeu el sofregit pel colador xinès i aboqueu-lo a la cassola on hi ha el llom, juntament amb el ramet d'herbes. Feu que cogui tot junt uns 15 o 20 minuts. Un cop passat aquest temps, peleu les pomes, talleu-les a grills i poseu-les dins de la cassola, on hauran de coure 15 minuts. Serviu el llom acompanyat amb les pomes i cobert amb una mica de salsa.
Traieu-los de la paella i poseu-los a coure en una cassola amb una mica d'aigua calenta perquè es vagin estovant. Mentrestant, daureu la ceba trinxada en una paella amb una mica d'oli, i quan ja sigui transparent, tireu-hi un ramet d' herbes i una mica de farina per espessir el sofregit. Remeneu-ho una mica, afegiu-hi el vi negre del Priorat i deixeu el sofregit al foc uns 5 o 6 minuts. A continuació, passeu el sofregit pel colador xinès i aboqueu-lo a la cassola on hi ha el llom, juntament amb el ramet d'herbes. Feu que cogui tot junt uns 15 o 20 minuts. Un cop passat aquest temps, peleu les pomes, talleu-les a grills i poseu-les dins de la cassola, on hauran de coure 15 minuts. Serviu el llom acompanyat amb les pomes i cobert amb una mica de salsa.