Llom amb raïm i most
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
El raïm es una de les fruites més riques en vitamina B6, nutrient que regula l'estat d'ànimAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 12 talls de llom de dos colors (gruixuts)
- 250 g de cansalada viada fresca
- 600 cc de most
- 300 g de raïm (els grans)
- farina
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 12 ametlles torrades
- 4 nous de mantega
- Per al raïm gebrat:
- un gotim de raïm
- clara d'ou
- sucre granulat
PREPARACIÓ
Per fer el raïm gebrat, poseu en un bol la clara d'ou, bateu-la lleugerament, suqueu-hi el gotim de raïm, arrebosseu-lo amb sucre i deixeu-lo assecar.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli salteu la cansalada tallada a daus. Quan estigui dauradeta, retireu-la i reserveu-la sobre paper absorbent.Tot seguit, salpebreu el llom, arrebosseu-lo amb farina i fregiu-lo a la mateixa cassola de la cansalada. Quan estigui ros, retireu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent.Després, poseu el most a la cassola de fregir el llom i la cansalada i deixeu-lo reduir. Quan hagi reduït a la meitat, afegiu-hi la cansalada i la mantega, remeneu-ho bé, poseu-hi el llom i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts. Finalment, afegiu-hi els grans de raïm i l'ametlla torrada picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu el llom, salseu-ho amb el suc de la cocció i els grans de raïm i guarniu el plat amb el raïm gebrat.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli salteu la cansalada tallada a daus. Quan estigui dauradeta, retireu-la i reserveu-la sobre paper absorbent.Tot seguit, salpebreu el llom, arrebosseu-lo amb farina i fregiu-lo a la mateixa cassola de la cansalada. Quan estigui ros, retireu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent.Després, poseu el most a la cassola de fregir el llom i la cansalada i deixeu-lo reduir. Quan hagi reduït a la meitat, afegiu-hi la cansalada i la mantega, remeneu-ho bé, poseu-hi el llom i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts. Finalment, afegiu-hi els grans de raïm i l'ametlla torrada picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu el llom, salseu-ho amb el suc de la cocció i els grans de raïm i guarniu el plat amb el raïm gebrat.