Llom amb llet
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a sis persones:
- 1 tall de canya de llom d'uns 1.300 g sense ossos
- 10 prunes seques sense pinyol
- 450 cl de llet sencera
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- 1 farcellet d'herbes
- pell de taronja
- 1 pastanaga
- 1 cullerada de farina
- 1 porro
- 1 got de cervesa
PREPARACIÓ
PREPARACIÓ 10 MINUTS
COCCIÓ 1:30 HORES
1. Piqueu l'all i la ceba, i talleu ben petits la pastanaga i el porro.
2. Foradeu el llom i fiqueu-hi les prunes sense remullar.
3. En una cassola de ferro colat, daureu el llom amb mantega i una mica d'oli.
4. Quan sigui ben ros, traieu-lo de la cassola i poseu-lo al damunt d'un paper assecant.
5. A la cassola, daureu-hi l'all, després la ceba, després el porro, després la pastanaga, i afegiu-hi la cervesa i deixeu que es redueixi fins que tingui una textura acaramel·lada. Afegiu-hi la cullerada de farina i deixeu-ho coure un minut.
6. Afegiu-hi la llet i les herbes i deixeu que arrenqui el bull. Poseu-hi el llom i deixeu-lo coure tapat, a foc lent una hora llarga.
7. Quan el llom sigui tendre, traieu-lo i reserveu-lo.
8. Traieu el manat d'herbes de la cassola i coleu les verdures. Reduïu la salsa fins que tingui la textura que més us agradi. Poseu-la al punt de sal i pebre.
9. Talleu el llom per posar-lo en una safata.
10. Salseu-lo i ja el teniu a punt.
COCCIÓ 1:30 HORES
1. Piqueu l'all i la ceba, i talleu ben petits la pastanaga i el porro.
2. Foradeu el llom i fiqueu-hi les prunes sense remullar.
3. En una cassola de ferro colat, daureu el llom amb mantega i una mica d'oli.
4. Quan sigui ben ros, traieu-lo de la cassola i poseu-lo al damunt d'un paper assecant.
5. A la cassola, daureu-hi l'all, després la ceba, després el porro, després la pastanaga, i afegiu-hi la cervesa i deixeu que es redueixi fins que tingui una textura acaramel·lada. Afegiu-hi la cullerada de farina i deixeu-ho coure un minut.
6. Afegiu-hi la llet i les herbes i deixeu que arrenqui el bull. Poseu-hi el llom i deixeu-lo coure tapat, a foc lent una hora llarga.
7. Quan el llom sigui tendre, traieu-lo i reserveu-lo.
8. Traieu el manat d'herbes de la cassola i coleu les verdures. Reduïu la salsa fins que tingui la textura que més us agradi. Poseu-la al punt de sal i pebre.
9. Talleu el llom per posar-lo en una safata.
10. Salseu-lo i ja el teniu a punt.