Llobarro rostit amb vinagreta de cítrics i bròquil

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Antonio Saez
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lasarte, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Elaboració rica en vitamina C. Aquesta vitamina ens serveix per a:Evitar l'envelliment prematur.Facilita l'absorció d'altres vitamines i minerals.Evita malalties degeneratives com l'arteriosclerosi, el càncer o l'Alzheimer.Prevé les malalties card

INGREDIENTS

  • 1 llobarro salvatge d'1,5 kg
  • 100 g de suc de cítric (taronja, llimona, llima i fruita de la passió)
  • 4 grans d'all
  • 1 gotet d'oli verge d'arbequina
  • 1c/c de goma xantana
  • 40 g d'oli de festucs
  • 1 bròquil de 700 g
  • 300 g de mantega
  • 50 g de fulles de ruca
  • 4 espàrrecs
  • 4 alls tendres
  • 1/4 de kg de pa blanc
  • 40 g de mel
  • 100 g d'aigua mineral
  • 1 culleradeta de vinagre balsàmic
  • 1/2 culleradeta d'oli de sèsam
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats durant un parell de minuts.
Per fer la vinagreta de cítrics, poseu en un bol l'oli de sofregir els alls, l'oli de festucs, el suc de cítric, la resta d'oli d'oliva i la goma xantana i tritureu-ho tot amb el túrmix.Per fer el puré de bròquil, en un cassó amb aigua bulliu el bròquil durant 5 minuts. Seguidament, tritureu-lo a la Thermomix amb una mica de l'aigua de la cocció i la mantega.Per fer la vinagreta de sèsam, poseu en un cassó l'oli de sèsam, el vinagre balsàmic, l'aigua i la mel i deixeu-ho reduir a foc suau.Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint escaldeu els espàrrecs i els alls tendres durant uns segons i després refredeu-los en un bol amb aigua i gel.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el llobarro ja salat durant un parell de minuts per cada costat.Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli fregiu el pa esmicolat fins que quedi ben daurat.I ja per acabar, poseu a la base del plat una mica de vinagreta de cítrics i el puré de bròquil. Tireu-hi el pa fregit per sobre, cobriu-ho amb el llobarro, poseu-hi al voltant els espàrrecs, els alls tendres i les fulles de ruca i amaniu-ho tot amb la vinagreta de sèsam.