Llobarro amb compota de llimona i cardamom

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Roca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Plat amb propietats digestives tan pel seu contingut en cardamom com en proteïnes magres.

INGREDIENTS

  • 4 talls de llobarro
  • sal
  • fulles de cerfull
  • Per a la compota:
  • 2 llimones
  • 20 g de sucre
  • 3 llavors de cardamom
  • mantega
  • pebre blanc
  • sal
  • 8 espàrrecs

PREPARACIÓ

Per fer la compota de llimona, peleu la llimona lleugerament, reserveu una mica del seu suc i talleu a dauets la part blanca que queda entre la pell i la polpa.
Seguidament, poseu aquesta part blanca en un cassó juntament amb la mantega, el suc de llimona, una mica d'aigua, el sucre i les llavors de cardamom i deixeu-ho coure a foc molt suau. Quan estigui ben cuita, poseu-la en un bol i tritureu-la amb el túrmix.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els talls de llobarro, ja salpebrats, pel cantó de la pell. Quan estigui ben dauradeta, acabeu-los de coure al forn a 120 graus.Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els espàrrecs durant uns segons i després refredeu-los en un bol amb aigua i gel. Tot seguit, salteu-los en una paella amb una mica d'oli.I ja per acabar, emplateu una mica de compota de llimona al centre del plat, poseu-hi el llobarro i els espàrrecs a sobre i guarniu-ho amb una mica de cerfull picat.