Llobarro amb cava i raïm

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 1 suprema de llobarro d'uns 200 g
  • 1 copa de cava semisec
  • 10 g de raïm moscatell
  • 60 g de brots de soja frescos
  • 2 alls tendres
  • 20 g de mantega de bona qualitat

PREPARACIÓ

Preparació.: 10 min.
Cocció.: 10 min.

1. Primer de tot, una feina relaxant i mecànica que us permetrà posar els vostres pensaments en ordre: separar els caps de les cues dels brots de soja.
2. Traieu les capes verdes dels alls tendres i talleu-ne la part blanca ben fina.
3. En un cassó, escalfeu-hi una mica de mantega i daureu-hi a foc lent els alls tendres. Afegiu-hi les cues dels brots de soja fins que es daurin, però sense que es cremin.
4. Afegiu-hi les dues copes de cava, i deixeu-ho reduir fins que tingui una textura semblant a la d'una melmelada.
5. Passeu-ho pel colador a un altre cassó, prement les verdures per aprofitar-ne tot el suc.
6. Peleu el raïm (o no) i traieu-li les llavors.
7. En una paella antiadherent, feu el peix a la planxa.
8. A la mateixa paella, desfeu-hi una mica de mantega. Salteu els caps dels brots de soja, i un moment abans de treure-ho del foc, afegiu-hi el raïm.
9. Poseu el peix al centre del plat i feu una muntanyeta de raïm i soja. Mulleu la paella amb la reducció de cava, poseu-la al punt de sal i salseu el plat.