Llobarro amb botifarra negra, pernil i verduretes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Torres
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia
  • Informació nutricional
    -Obre

    La botifarra negra, a diferencia d'altres embotits, és baix en greix i molt ric en ferro.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g de llobarro desespinat
  • 200 g de botifarra negra
  • 100 g de pernil de gla
  • 20 g de pastanaga, ceba, pebrot vermell, carbassó i tàperes
  • 3 alls
  • 2 dl d'oli d'oliva
  • 50 g de vinagre de cava
  • cerfull
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el llobarro i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.

Quan estigui dauradet, poseu-lo en una safata juntament amb unes rodanxes de botifarra negra i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 4 minuts.

Per fer la salsa donostiarra, en una paella amb una mica d'oli salteu els alls laminats. Quan estiguin ben daurats, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.

A continuació, a la mateixa paella, afegiu-hi el vinagre de cava, retireu-ho del foc, remeneu-ho bé, poseu-hi la pastanaga, la ceba, el pebrot i el carbassó, tot tallat a dauets, i les tàperes, remeneu-ho bé, torneu-ho a posar al foc i deixeu-ho coure uns minutets.

I ja per acabar, emplateu el llobarro i la botifarra, poseu-hi el pernil per sobre i guarniu el plat amb la salsa donostiarra, els alls fregits i el cerfull.
Anar al contingut