Llobarro amb botifarra negra, pernil i verduretes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Torres
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia
- Informació nutricional -Obre
La botifarra negra, a diferencia d'altres embotits, és baix en greix i molt ric en ferro.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 800 g de llobarro desespinat
- 200 g de botifarra negra
- 100 g de pernil de gla
- 20 g de pastanaga, ceba, pebrot vermell, carbassó i tàperes
- 3 alls
- 2 dl d'oli d'oliva
- 50 g de vinagre de cava
- cerfull
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el llobarro i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.
Quan estigui dauradet, poseu-lo en una safata juntament amb unes rodanxes de botifarra negra i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 4 minuts.
Per fer la salsa donostiarra, en una paella amb una mica d'oli salteu els alls laminats. Quan estiguin ben daurats, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.
A continuació, a la mateixa paella, afegiu-hi el vinagre de cava, retireu-ho del foc, remeneu-ho bé, poseu-hi la pastanaga, la ceba, el pebrot i el carbassó, tot tallat a dauets, i les tàperes, remeneu-ho bé, torneu-ho a posar al foc i deixeu-ho coure uns minutets.
I ja per acabar, emplateu el llobarro i la botifarra, poseu-hi el pernil per sobre i guarniu el plat amb la salsa donostiarra, els alls fregits i el cerfull.
Quan estigui dauradet, poseu-lo en una safata juntament amb unes rodanxes de botifarra negra i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 4 minuts.
Per fer la salsa donostiarra, en una paella amb una mica d'oli salteu els alls laminats. Quan estiguin ben daurats, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.
A continuació, a la mateixa paella, afegiu-hi el vinagre de cava, retireu-ho del foc, remeneu-ho bé, poseu-hi la pastanaga, la ceba, el pebrot i el carbassó, tot tallat a dauets, i les tàperes, remeneu-ho bé, torneu-ho a posar al foc i deixeu-ho coure uns minutets.
I ja per acabar, emplateu el llobarro i la botifarra, poseu-hi el pernil per sobre i guarniu el plat amb la salsa donostiarra, els alls fregits i el cerfull.