Llibrets de formatge blau

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els formatges són aliments d'elevat contingut en proteïnes, greixos i colesterol, també en minerals com el fòsfor i el calci, i vitamines com la A i la D, sobretot com més secs són

INGREDIENTS

  • 8 escalopes de presa ibèrica tallada a 1 cm de gruix  

    70 g de formatge blau

    50 g de mozzarella seca       

    60 g d'encenalls de pernil de gla

    sal

    pebre

    300 g de pa sec 

    120 g d'avellanes torrades    

    2 ous

    farina

    oli de confitar

     

    Per a la salsa bearnesa

    125 g de mantega

    30 g de vinagre

    4 escalunyes

    3 rovells d'ou (total tota la recepta: 5 ous)

    sal

    pebre

    estragó

PREPARACIÓ

  1. Tallem a làmines 50 g de mozzarella seca i la barregem en un bol amb 70 g de formatge blau esmicolat.
  2. Estirem 8 escalopes de presa ibèrica d'un cm de gruix amb el corró i hi posem paper sulfurat a sobre.
  3. Salpebrem, no gaire, les escalopes i les farcim amb 60 g d'encenalls de pernil de gla i la barreja de formatges.
  4. Tallem 300 g de pa de barra sec a dauets i els fregim en una paella amb oli de confitar.
  5. Posem a la picadora el pa fregit i 120 g d'avellanes. Ho triturem i ho posem en un plat per arrebossar.
  6. Posem a escalfar una paella amb oli de confitar.
  7. Batem 2 ous i els posem en un plat. Omplim un altre plat amb farina.
  8. Passem els llibrets per farina, després per l'ou batut i, finalment, pel pa amb avellana. Ho fregim i ho deixem en una safata amb paper absorbent per evitar l'oli sobrant.
  9. Posem a escalfar un pot amb aigua de l'aixeta per fer un bany maria.
  10. Pelem i tallem a la microbrunesa 4 escalunyes i les posem al bol de vidre del bany maria.
  11. Afegim al bol de vidre 125 g de mantega pomada i 30 g de vinagre.
  12. Separem rovells de clares de 3 ous. Guardem les clares en un tàper per a una altra recepta. Afegim els rovells al bol de vidre.
  13. Hi afegim sal i pebre negre i ho batem amb les varetes elèctriques.
  14. Hi afegim unes fulles d'estragó picades quan la salsa ja estigui gairebé feta.
  15. Servim amb la salsa tàrtara per sucar.