Lletons de xai
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
750 g de lletons de xai (nets)
un manat de cebes tendres
1 pebrot vermell
una copa de vi ranci
una mitjana de cervesa
mitja copa de vinagre blanc
2 tomàquets pebrot
2 grans d'all vermell
1 fulla de llorer fresc
5 tiges de cerfull
pebre negre en gra
20 g de sal grossa marina
un bulb de fonoll
60 g de panela
6 raves
sal de Maldon
oli d'oliva verge extra
1 l d'aigua mineral
PREPARACIÓ
Submergim els lletons nets en una barreja d'aigua mineral i sal grossa, durant una hora.
Tallem a la juliana el fonoll, la ceba (mantenint la part verda), els raves i el pebrot. Enrossim totes aquestes verdures molt ràpid, perquè no perdin força amb un raig d'oli, un parell de grans d'all, boletes de pebre negre i fulles de llorer.
Immediatament hi tirem la cervesa i el vinagre i deixem que faci xup-xup durant 5 minuts. Després el deixem reposar amb una mica de cerfull.
Tallem els 2 tomàquets pebrot a daus. Amanim els tomàquets tallats amb força oli i cerfull.
Netegem els lletons i en una paella amb un bon raig d'oli, els saltem (tallats de la mida d'una mossegada i molt eixugats perquè no ens esquitxi). Ho tapem. Quan estan mig cuits, hi afegim la panela ben repartida, els anem tombant i ho tornem a tapar fins que s'acabin de coure.
Barregem els lletons cuits amb les verdures. També hi aboquem el tomàquet amb l'oli i el cerfull.
Quan tot està ben barrejat, ho deixem reposar de 2 a 6 hores.
Ho acabem servim amb sal de Maldon per sobre.