Lletons de vedella amb nyàmeres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
  • Informació nutricional
    -Obre

    La nyàmera és un tubercle com la patata, per tant un hidrat de carboni.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 g de nyàmeres
  • 1 ceba de Figueres o de Vic
  • 1/4 de llet de vaca
  • 1 kg de lletons de vedella (dessagnats)
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 4 grans de pebre
  • 1 fulla de llorer
  • suc de rostit
  • 1 culleradeta de mantega
  • sal
  • herbes silvestres (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els lletons en un cassó amb aigua juntament amb la pastanaga, el porro, la sal, el pebre i el llorer i deixeu-los coure a foc suau. Quan arrenqui el bull, apagueu el foc i deixeu-los refredar dins del mateix cassó.

Mentrestant, en una paella amb una mica de mantega sofregiu la ceba picada durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi les nyàmeres pelades i tallades a trossos, cobriu-ho amb la llet i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Per fer el puré de nyàmeres, poseu-ho tot en un bol, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho amb el túrmix.

A continuació, en una paella amb una mica de mantega salteu els lletons. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el suc de rostit i deixeu-ho coure uns minuts més.

I ja per acabar, emplateu el puré de nyàmeres, poseu-hi els lletons a sobre i guarniu el plat amb les herbes silvestres.

Anar al contingut