Lletons de be amb llenegues

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marga Muñoz
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Florentina, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de lletons de be
  • 1/2 kg de llenegues
  • 2 cebes grosses
  • 3 grans d'all
  • julivert
  • sal i pebre
  • 1 tasseta d'oli d'oliva verge
  • 1 gotet de vi blanc
  • 1 gotet de vi ranci
  • 1 gotet de brou vegetal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els lletons en remull amb aigua i gel durant un parell d'hores.

Després, escorreu-los i bulliu-los durant 5 minuts en una olla amb aigua i sal.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli, confiteu la ceba picada.

Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all i el julivert picats, la sal, el pebre i els lletons tallats a trossos.

Deixeu-ho coure tot durant 5 minuts.

Tot seguit, poseu-hi el vi ranci i el vi blanc, deixeu-ho coure durant un parell de minuts, afegiu-hi les llenegues tallades a trossos i el brou i deixeu-ho coure tot a foc lent durant uns 20 minuts.