Llet fregida

  • Programa:
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    +Obre

    La llet ens aporta sucres, greixos, proteïnes i, sobretot, calci.

INGREDIENTS

  • 1 l de llet fresca

    130 g de sucre

    50 g de maizena

    1 cullerada de mantega

    50 g de farina

    oli d'oliva verge extra

    1 branca de canyella

     

    per fer l'arrebossat

    farina

    ou

    sucre panela

    canyella en pols

PREPARACIÓ

1.-Desfem la  farina, la maizena  i el sucre en un got amb una mica de llet, 250 g aproximadament.

2.- Bullim la resta de llet amb la branca de canyella. Quan arrenca el bull ho deixem infusionar uns 10 minuts. Tot seguit, retirem la canyella.

3.- Un cop s'hagi refredat, ho barregem, a poc a poc i ho tornem a coure fins que arrenqui el bull.

4.- Abans que es refredi, ho emplatem en una safata coberta amb paper film i untada amb mantega.

5.- Hi tirem la crema i deixem que qualli a la nevera dues hores

6.- Un cop ha quallat, tallem la llet a trossets.

7.- Agafem aquestes porcions i les arrebossem amb farina i després les passem per ou batut.

8.- Ho fregim amb oli d'oliva verge extra i ho deixem sobre paper absorbent.

9.- Finalment, ho arrebossem amb una barreja de sucre panela i canyella en pols i ho servim.