Llenties estofades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 300 g de llenties pardines
  • 3 talls de cansalada
  • 1 xoriço
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 cabeça d'alls
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 pastanaga
  • 1 branqueta de farigola fresca
  • 1 fulla de llorer
  • 1 manat d'alfàbrega
  • 2 bitxos frescos
  • 1 got de vi blanc
  • pebre negre
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

PREPARACIÓ

1- Salem la cansalada i a l'olla de pressió, l'enrossim amb força oli.



2- Tallem les verdures (ceba ben petita, el tomàquet pelat ben petit, la pastanaga ben petita i pelada). Traiem la cansalada i hi posem aquestes verdures dins i les sofregim. Mentrestant, tallem al cabeça d'alls pel mig.



3- Un cop les verdures ja estan pràcticament enrossides, hi afegim el got de vi blanc, la cabeça d'alls, el llorer, la farigola i deixem que s'evapori una mica l'alcohol del vi.



4- Hi afegim les llenties escorregudes i ho cobrim tot amb aigua. Just després, hi tirem el xoriço i tapem l'olla. Ho deixem coure 15 minuts a foc lent, un cop hagi arrencat el bull.



5- Refredem l'olla de pressió sota l'aixeta de la pica. Tallem les fulles d'alfàbrega i unes rodanxes de bitxo fresc. Quan l'olla està freda, la destapem i ho servim en un bol amb l'alfàbrega i el bitxo per sobre.