Llenties amb calamarsons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Frederic Fernández
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Osmosis, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de llentia verda
- 600 g de calamarsons
- 1 ceba petita
- fulles d'espinacs
- 2 l de brou de gallina
- 1 gra d'all
- 1 bitxo
- oli d'oliva verge
- sal i pebre
- sal Maldon
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó les llenties amb aigua freda i deixeu-les coure fins que es beguin tota l'aigua.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, salpebreu-la, afegiu-hi les llenties i les fulles d'espinacs i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts. Tot seguit, poseu-hi el brou de gallina i deixeu-ho coure durant 10 minuts més.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'all tallat a làmines i el bitxo. Quan estiguin rossos, afegiu-hi els calamarsons i salteu-los durant un parell de minuts.
I ja per acabar, poseu un motllo d'anella al centre del plat, ompliu-lo amb les llenties, poseu-hi els calamarsons a sobre, amaniu-los amb una mica d'oli i sal Maldon i retireu l'anella.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, salpebreu-la, afegiu-hi les llenties i les fulles d'espinacs i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts. Tot seguit, poseu-hi el brou de gallina i deixeu-ho coure durant 10 minuts més.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'all tallat a làmines i el bitxo. Quan estiguin rossos, afegiu-hi els calamarsons i salteu-los durant un parell de minuts.
I ja per acabar, poseu un motllo d'anella al centre del plat, ompliu-lo amb les llenties, poseu-hi els calamarsons a sobre, amaniu-los amb una mica d'oli i sal Maldon i retireu l'anella.