Llenties amb calamarsons

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Frederic Fernández
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Osmosis, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de llentia verda
  • 600 g de calamarsons
  • 1 ceba petita
  • fulles d'espinacs
  • 2 l de brou de gallina
  • 1 gra d'all
  • 1 bitxo
  • oli d'oliva verge
  • sal i pebre
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó les llenties amb aigua freda i deixeu-les coure fins que es beguin tota l'aigua.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, salpebreu-la, afegiu-hi les llenties i les fulles d'espinacs i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts. Tot seguit, poseu-hi el brou de gallina i deixeu-ho coure durant 10 minuts més.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'all tallat a làmines i el bitxo. Quan estiguin rossos, afegiu-hi els calamarsons i salteu-los durant un parell de minuts.

I ja per acabar, poseu un motllo d'anella al centre del plat, ompliu-lo amb les llenties, poseu-hi els calamarsons a sobre, amaniu-los amb una mica d'oli i sal Maldon i retireu l'anella.