Llenties a la marinera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Palou
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tívoli tercer mil·lenni, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 kg de llenties pardina
- 1/2 kg de musclos
- 1/2 kg de vieires
- 1/2 kg d'escamarlans
- 1 ceba mitjana
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 cabeça d'alls
- 2 fulles de llorer
- 150 cl de vi blanc
- 2 l de brou de peix
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els escamarlans en una cassola amb oli calent i deixeu-los una estona al foc.
Després, afegiu-hi la vieira i fregiu-la una mica. Per fer el sofregit, poseu ceba picada i una fulla de llorer en una cassola. Afegiu-hi el pebrot verd i pebrot vermell picats, i remeneu-ho. Després incorporeu-hi l'all picat i el vi blanc. Mentrestant, poseu el brou de peix, que haureu preparat amb peix de roca, tomàquet i ceba, en una olla. Incorporeu-hi les llenties que haureu tingut en remull i deixeu-ho coure a foc lent durant una hora. A continuació, afegiu les llenties al sofregit i remeneu-ho. Incorporeu-hi el marisc i deixeu-ho coure dos o tres minuts. Un cop s'obrin els musclos, ja podreu emplatar-ho.
Després, afegiu-hi la vieira i fregiu-la una mica. Per fer el sofregit, poseu ceba picada i una fulla de llorer en una cassola. Afegiu-hi el pebrot verd i pebrot vermell picats, i remeneu-ho. Després incorporeu-hi l'all picat i el vi blanc. Mentrestant, poseu el brou de peix, que haureu preparat amb peix de roca, tomàquet i ceba, en una olla. Incorporeu-hi les llenties que haureu tingut en remull i deixeu-ho coure a foc lent durant una hora. A continuació, afegiu les llenties al sofregit i remeneu-ho. Incorporeu-hi el marisc i deixeu-ho coure dos o tres minuts. Un cop s'obrin els musclos, ja podreu emplatar-ho.