Llenguado farcit de gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Font
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Quim Font, Salou
INGREDIENTS
- 4 filets de llenguado
- gambes
- mantega
- 1 api
- 1 pastanaga
- 1 porro
- farina
- farina d'arròs
- 1 copa de vi blanc sec
- sal
- 1/2 l de fumet de peix
- espàrrecs verds com a guarnició (opcional)
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, feu sofregir en un cassó amb mantega els caps de gamba i l'api, el porro i la pastanaga tot tallat.
Quan estigui ben ros, poseu-hi una mica de farina d¿arròs, rectifiqueu-ho de sal i pebre, i passeu-ho per un colador xinès.
Per fer el farcit, sofregiu en un cassó amb mantega les gambes pelades i picades, i una mica de farina. Quan s'hagi enrossit, poseu-hi el fumet de peix calent, remeneu-ho i deixeu-ho reduir.
Després, unteu una safata d'anar al forn amb mantega i poseu-hi dos filets de llenguado a dins, un al cantó de l'altre. Cobriu els filets amb el farcit i tapeu-ho amb els altres dos filets de llenguado. Poseu unes gambes senceres i sense pelar a sobre. Finalment, saleu el llenguado i mulleu-lo amb vi blanc. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 10 minuts.
Poseu la salsa al fons del plat i el llenguado farcit a sobre. Podeu guarnir el plat amb uns espàrrecs verds bullits.
Quan estigui ben ros, poseu-hi una mica de farina d¿arròs, rectifiqueu-ho de sal i pebre, i passeu-ho per un colador xinès.
Per fer el farcit, sofregiu en un cassó amb mantega les gambes pelades i picades, i una mica de farina. Quan s'hagi enrossit, poseu-hi el fumet de peix calent, remeneu-ho i deixeu-ho reduir.
Després, unteu una safata d'anar al forn amb mantega i poseu-hi dos filets de llenguado a dins, un al cantó de l'altre. Cobriu els filets amb el farcit i tapeu-ho amb els altres dos filets de llenguado. Poseu unes gambes senceres i sense pelar a sobre. Finalment, saleu el llenguado i mulleu-lo amb vi blanc. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 10 minuts.
Poseu la salsa al fons del plat i el llenguado farcit a sobre. Podeu guarnir el plat amb uns espàrrecs verds bullits.