Llenguado farcit de gambes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Font
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Quim Font, Salou

INGREDIENTS

  • 4 filets de llenguado
  • gambes
  • mantega
  • 1 api
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • farina
  • farina d'arròs
  • 1 copa de vi blanc sec
  • sal
  • 1/2 l de fumet de peix
  • espàrrecs verds com a guarnició (opcional)

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, feu sofregir en un cassó amb mantega els caps de gamba i l'api, el porro i la pastanaga tot tallat.
Quan estigui ben ros, poseu-hi una mica de farina d¿arròs, rectifiqueu-ho de sal i pebre, i passeu-ho per un colador xinès.

Per fer el farcit, sofregiu en un cassó amb mantega les gambes pelades i picades, i una mica de farina. Quan s'hagi enrossit, poseu-hi el fumet de peix calent, remeneu-ho i deixeu-ho reduir.

Després, unteu una safata d'anar al forn amb mantega i poseu-hi dos filets de llenguado a dins, un al cantó de l'altre. Cobriu els filets amb el farcit i tapeu-ho amb els altres dos filets de llenguado. Poseu unes gambes senceres i sense pelar a sobre. Finalment, saleu el llenguado i mulleu-lo amb vi blanc. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 10 minuts.

Poseu la salsa al fons del plat i el llenguado farcit a sobre. Podeu guarnir el plat amb uns espàrrecs verds bullits.