Llenguado de costa amb puré de coliflor

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Cruz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: ABaC, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de llenguado de costa
  • farina per arrebossar
  • 500 g de coliflor
  • 100 g de mantega
  • 1 llimona
  • oli de gira-sol
  • sal
  • pebre
  • fulles de ruca o cibulet (opcional)
  • Per fer la salmorra:
  • 1 l d'aigua
  • 100 g de sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu una bona quantitat d'aigua amb un xic de sal a bullir. Mentrestant, talleu a trossos 300 grams de coliflor, reserveu-ne la resta, i poseu aquests 300 grams a coure. Quan la coliflor estigui tendra, escorreu-la bé de l'aigua, poseu-la en un got per triturar, afegiu-hi la mantega a daus i una mica de sal i pebre i tritureu-la amb el pímer fins que n'obtingueu una crema fina.

A continuació, talleu la resta de coliflor que teníeu reservada en petits brots, fregiu-la en una paella amb oli de gira-sol a 180 graus fins que estigui daurada i reserveu-la.

Per fer el peix, dissoleu la sal en l'aigua, submergiu-hi els filets de llenguado durant uns segons, eixugueu-los, enfarineu-los i fregiu-los a la mateixa paella que la coliflor, amb més oli, a 180 graus. Quan estigui daurat, fora del foc, afegiu-hi una mica de pell de llimona ratllada, tot just per perfumar el peix.

I ja per acabar, poseu en un plat una bona cullerada de puré de coliflor, a sobre el peix i els brots de coliflor i acabeu de guarnir el plat amb uns brots de cibulet o ruca.
Anar al contingut