Llenguado de costa amb puré de coliflor
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Cruz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: ABaC, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 kg de llenguado de costa
- farina per arrebossar
- 500 g de coliflor
- 100 g de mantega
- 1 llimona
- oli de gira-sol
- sal
- pebre
- fulles de ruca o cibulet (opcional)
- Per fer la salmorra:
- 1 l d'aigua
- 100 g de sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu una bona quantitat d'aigua amb un xic de sal a bullir. Mentrestant, talleu a trossos 300 grams de coliflor, reserveu-ne la resta, i poseu aquests 300 grams a coure. Quan la coliflor estigui tendra, escorreu-la bé de l'aigua, poseu-la en un got per triturar, afegiu-hi la mantega a daus i una mica de sal i pebre i tritureu-la amb el pímer fins que n'obtingueu una crema fina.
A continuació, talleu la resta de coliflor que teníeu reservada en petits brots, fregiu-la en una paella amb oli de gira-sol a 180 graus fins que estigui daurada i reserveu-la.
Per fer el peix, dissoleu la sal en l'aigua, submergiu-hi els filets de llenguado durant uns segons, eixugueu-los, enfarineu-los i fregiu-los a la mateixa paella que la coliflor, amb més oli, a 180 graus. Quan estigui daurat, fora del foc, afegiu-hi una mica de pell de llimona ratllada, tot just per perfumar el peix.
I ja per acabar, poseu en un plat una bona cullerada de puré de coliflor, a sobre el peix i els brots de coliflor i acabeu de guarnir el plat amb uns brots de cibulet o ruca.
A continuació, talleu la resta de coliflor que teníeu reservada en petits brots, fregiu-la en una paella amb oli de gira-sol a 180 graus fins que estigui daurada i reserveu-la.
Per fer el peix, dissoleu la sal en l'aigua, submergiu-hi els filets de llenguado durant uns segons, eixugueu-los, enfarineu-los i fregiu-los a la mateixa paella que la coliflor, amb més oli, a 180 graus. Quan estigui daurat, fora del foc, afegiu-hi una mica de pell de llimona ratllada, tot just per perfumar el peix.
I ja per acabar, poseu en un plat una bona cullerada de puré de coliflor, a sobre el peix i els brots de coliflor i acabeu de guarnir el plat amb uns brots de cibulet o ruca.