Llenguado a l'estil del Serrallo

imatge de recurs
  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 1 llenguado d'uns 250 g amb les espines i el cap a part
  • 25 g d'ametlla crua a làmines
  • 25 g de pernil salat en un tall
  • 4 talls de pernil salat primets
  • 1 culleradeta de farina
  • oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta de pebre bord fumat (de la Vera)
  • 1 tomàquet vermell de branca

PREPARACIÓ

Preparació: 5 minuts
Cocció: 25 minuts pel caldo, 5 minuts pel peix.

1. Feu als tomàquets dues incisions en creu i escaliveu-los al forn 35 minuts a 210º.
2. En una paella antiadherent, daureu el cap i les espines del llenguado fins que siguin ben rosses.
3. Afegiu-hi un got d'aigua i abaixeu el foc. Coeu-ho a foc lent uns 20-25 min.
4. Munteu els lloms del llenguado de dos en dos, amb un polsim de pebre vermell entre ells, i embolcalleu-los amb el pernil com si fos una bufanda.
5. Feu els lloms de llenguado a la planxa. Reserveu-los.
6. Amb 2 cullerades d'oli d'oliva verge, daureu les làmines d'ametlla. Afegiu-hi mitja culleradeta de farina i, quan sigui rossa, sofregiu el pernil a daus i el pebre vermell 10 segons.
7. Mulleu-ho amb mig got del fumet de llenguado, i deixeu que la salsa s'espesseixi. Poseu-ho al punt de sal.
8. Poseu els lloms de peix al plat amb els tomàquets i salseu-ho. Llestos.
Anar al contingut