Llegums i verdures amb vinagreta d'alfàbrega

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Talaia mar

INGREDIENTS

  • 250 g de mongetes de Santa Pau
  • 125 g de llenties
  • 125 g de pèsols
  • 100 g de bledes
  • 200 g de cigrons (en puré)
  • 4 carxofes
  • 1 caqui
  • 100 g d'espinacs
  • 8 castanyes
  • 100 g de rovellons
  • 1 moniato (en puré)
  • sal, oli d'oliva
  • vinagre de Mòdena
  • alfàbrega
  • làmines de cristall de sal

PREPARACIÓ

Abans de fer l'amanida, feu la cocció de les verdures.
Pel que fa a les bledes, escaldeu-les en aigua bullent i sal durant 1 minut, poseu-les en un escorredor i refredeu-les amb un raig d'aigua freda. Feu el mateix amb els espinacs però escaldeu-los només 30 segons. D'altra banda, coeu les castanyes i les carxofes al forn, aquestes darreres amb un raig d'oli i durant 25 minuts. Un cop cuites les verdures, passeu a fer la vinagreta amb un bon raig d'oli d'oliva, una mica de vinagre de Mòdena, sal i unes quantes fulles d'alfàbrega. Tot seguit, passeu per la paella les bledes, i després, els espinacs. A continuació, salteu els rovellons, amb una mica de sal, i com a màxim, durant 5 minuts. A part, en un bol, barregeu les mongetes, les llenties i els pèsols, i amaniu-ho amb oli d'oliva, vinagre de Mòdena i làmines de cristall de sal. Deixeu-ho macerar mentre munteu el plat. Per muntar el plat, cal que poseu al centre les verdures, és a dir, les bledes, els espinacs, les carxofes partides per la meitat, les castanyes senceres, els rovellons i la polpa del caqui. Després, i per sobre, aneu-hi posant els llegums que prèviament heu macerat. I ja per acabar, feu un cordó al voltant de les verdures amb els purés de cigrons i moniato, i amaniu-ho tot amb la vinagreta i amb unes quantes làmines de cristall de sal.