Llavors de sèsam

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 190 g de mantega de bona qualitat
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
  • 60 g de llavors de sèsam
  • 250 g de farina
  • 5 g de llevat en pols

PREPARACIÓ

1. Tempereu la mantega al microones 45", 350w. Heu d'aconseguir que tingui textura de pomada.

2. Barregeu la farina amb el llevat (millor les tamiseu amb un colador ben sec per a que no facin grumolls)

3. Mescleu, amb una llengua pastissera i dins d'un bol gran de vidre, la mantega amb el formatge, les llavors de sèsam i un polsim de sal.

4. Incorporeu la farina ben barrejada amb el llevat, poc a poc, i aconseguint absorbir-la tota abans d'afegir-ne més.

5. Un cop hem afegit tota la farina, hem de comprovar que la massa es separi de les parets del bol, i que sigui homogènia i no trencadissa.

6. Enfarineu lleugerament una superfície per tal de fer 1 cilindre de uns 3 cm. De gruix amb la massa. Talleu-lo en 3 seccions, i filmeu cada una d'elles, fixant els extrems del film entre els dits, i fent rodolar el cilindre fins que la pròpia tensió del film li doni una forma perfecta.

7. Repetiu el procediment i reserveu per espai de 2h. a la nevera.

8. Tempereu el forn a 170º.

9. Un cop tinguem totes les barquetes disposades en les plates, les fornegem fins que prenguin un color daurat. El temps depèn del gruix al que heu tallat eles barquetes, però oscil·la entre 10 i 15 min. generalment.