Llaminera de porc

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Llaminera de porc
  • (per a 2 persones)
  • 3 cebes tendres
  • 1 llonza llaminera de porc
  • 2 cullerades de sucre moreno
  • 100 g formatge tendre de cabra
  • 2 cullerades de compota de tomàquet
  • 4 cebetes de jardí

PREPARACIÓ

1. Tallem les cebes tendres a la juliana.

2. Posem una paella al foc sense oli i hi saltem la ceba.

3. Hi afegim una miqueta de sucre moreno per sobre i l'acabem de saltar. Amb la mica d'aigua que deixa anar la ceba es fon el sucre i es caramel·litza de seguida, però amb el cruixent de la ceba.

4. Fem uns talls de la llonza llaminera de porc d'uns 2'5 cm d'ample i els marquem a la planxa amb una miqueta d'oli. Salem els talls de carn.

5. Posem unes cebetes de jardí en un costat de la planxa, que es vagin coent sense oli.

6. Servim la ceba tendra que hem saltat amb sucre en el plat i posem el tall de llonza llaminera de costat, recolzat a sobre de la ceba.

7. Afegim una miqueta de compota de tomàquet al damunt de la carn i un tall de formatge. Tallem un tros de la pell del formatge i en fem trossets ben petits, que afegirem per sobre.

8. Ja podem ficar el plat al forn, a 200ºC, un màxim de tres minuts, el temps just perquè es desfaci el formatge. Quan hagi passat aquest temps, traiem el plat del forn i hi posem les cebetes de jardí.