Llaminera de porc amb reducció de suc de taronja

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lola Vidal Quevedo
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    La llaminera de porc és una carn de baix contingut en greix, rica en proteïnes de bona assimilació, minerals i vitamines, en destaquen les del grup B.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 1 llaminera de porc
  • 1/2 l de suc de taronja natural
  • cibulet
  • oli d'oliva
  • sal
  • 2 c/s de sucre
  • Per a l'acompanyament:
  • 150 g d'arròs
  • 25 g de panses
  • 25 g de pinyons
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, untem la llaminera amb oli d'oliva amb un pinzell i la salpebrem. Posem una paella al foc i quan sigui ben calenta posem a coure la llaminera perquè quedi ben daurada de tots cantons.

Hi afegim el suc de taronja i deixem que cogui uns 40 minuts. Anem girant la carn de tant en tant...

Mentrestant, fem l'arròs d'acompanyament. Posem les panses en remull 10 minuts en aigua calenta. En un cassó al foc amb aigua i una mica de sal, quan l'aigua bulli, hi afegim l'arròs i el deixem coure uns 20 minuts.

Mentre bull l'arròs, en una paella amb una mica d'oli fregim les panses i els pinyons. Rentem l'arròs amb aigua freda.

Afegim l'arròs a la paella de les panses i els pinyons i hi fem uns tombs. Traiem la carn i la reservem.

A la salsa de la carn, li afegim les dues cullerades de sucre. Ho deixem reduir fins que quedi amb una textura de melmelada, uns 15 minuts. Ho reservem.

Piquem el cibulet i tallem la llaminera en llesques de mig dit.

A l'hora d'emplatar, col·loquem els talls de la carn a cada plat, i fem una llengua amb la reducció de taronja.

Completem el plat amb dos o tres branquillons de cibulet i dos flams d'arròs (un de petit i un altre de més gros) amb panses i pinyons d'acompanyament.