Llaminera amb salsa de pebre negre

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Mestres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'avi Pau, Cunit

INGREDIENTS

  • 2 relloms de porc
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 30 g de mantega
  • 1 tasseta de concentrat de carn
  • 6 cebetes tendres
  • 2 patates
  • 1 copa de brandi
  • sal
  • pebre negre
  • sucre

PREPARACIÓ

Per començar, unteu una paella amb una mica de mantega.
Poseu les patates, que haureu tallat ben primes, al centre de la paella formant un rossetó, i afegiu-hi una mica de sal i de canyella. Mentre les patates es couen, talleu a trossos no massa prims els relloms de porc, aplaneu-los i salpebreu-los. Tot seguit, rostiu-los en una paella calenta amb oli. Després flamegeu-los amb brandi, poseu el llom en un plat calent i tapeu-lo amb paper d'alumini. A continuació, poseu el concentrat de carn, que prèviament haureu deixatat amb aigua, en una paella. Afegiu-hi una mica de pebre i deixeu-ho reduir. Mentrestant, poseu una mica de mantega en una paella. Incorporeu una mica de sal i de sucre a les cebetes, que haureu netejat i tallat, però deixant la part de la cabota, i rostiu-les a la paella. Quan la salsa estigui a punt, incorporeu-hi una mica de mantega i, quan s'hagi fos, apagueu el foc i afegiu-hi les llamineres i l'aigua que hagin deixat anar. Finalment, ja podeu muntar el plat.