Llaminera amb magrana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La magrana és una fruita molt rica en fibra, i vitamines i minerals antioxidants, pot ajudar a enriquir tant preparacions dolces com salades.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 peus de porc  tallats per la meitat

  • 1 fulla de llorer
  • 2 ossos de pernil
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • 400g patata red pontiac
  • 1 llaminera                        
  • 1 tall de gingebre
  • 1 branca d'api
  • 1 raig de conyac
  • 1 llima
  • 1 cullerada de mostassa antiga
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca romaní
  • 250g mongeta perona
  • 1 magrana
  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada de llard
  • pebre negre
  • sal 

PREPARACIÓ

  1. Tallem a bresa 2 porros i 2 pastanagues
  2. Posem dins una olla a pressió els vegetals, els dos peus de porc –si pot ser, partits per la meitat- i 2 ossos de pernil. Cobrim amb aigua mineral freda i deixem bullir 50 minuts que es conten a partir del moment en que surt el gas de l'olla de pressió. Passats els 50 minuts, ho deixem 2 hores de repòs.
  3. Un cop atemperat, colarem el brou dins un tuper gran i el portarem a la nevera.
  4. Salpebrem 1 llaminera de porc i l'emboliquem amb farigola i romaní. Lliguem les herbes a la carn amb un cordill.
  5. Escalfem en una cassola una cullerada de llard i un raig d'oli OVE i marquem la llaminera. Un cop marcada, la reservem.
  6. Tallem a brunesa 1 branca d'api i a macedònia  400 g de patata red pontiac.
  7. Enrossim en la mateixa cassola de la llaminera l'api i la patata.
  8. Traiem de la nevera el brou i el desgreixem. Posem a escalfar en un pot.
  9. Afegim 1 cullerada de mostassa antiga i un raig de conyac a la cassola. Deixem evaporar alcohol amb el foc mig o alt.
  10. Afegim a la cassola 1 fulla de llorer, 1 tall de gingebre, la llaminera reservada i el brou. Ho deixem a foc fluix durant 15 minuts
  11. Tallem 250 g de mongeta perona a tires molt fines. Tallem1 gra d'all a microbrunesa
  12. Tallem 1 magrana pel mig i la piquem per treure'n les llavors.
  13. Saltem la mongeta, la magrana i l'all en una paella amb un raig d'oli OVE
  14. Traiem el fil de la llaminera i el tallem a llesques.
  15. Servim el plat amb la mongeta i la magrana al fons, els filets de carn, unes gotes de llima, pebre negre i les patates, al voltant
Anar al contingut