Llaminera amb magrana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La magrana és una fruita molt rica en fibra, i vitamines i minerals antioxidants, pot ajudar a enriquir tant preparacions dolces com salades.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 peus de porc tallats per la meitat
- 1 fulla de llorer
- 2 ossos de pernil
- 2 porros
- 2 pastanagues
- 400g patata red pontiac
- 1 llaminera
- 1 tall de gingebre
- 1 branca d'api
- 1 raig de conyac
- 1 llima
- 1 cullerada de mostassa antiga
- 1 branca de farigola
- 1 branca romaní
- 250g mongeta perona
- 1 magrana
- 1 gra d'all
- 1 cullerada de llard
- pebre negre
- sal
PREPARACIÓ
- Tallem a bresa 2 porros i 2 pastanagues
- Posem dins una olla a pressió els vegetals, els dos peus de porc si pot ser, partits per la meitat- i 2 ossos de pernil. Cobrim amb aigua mineral freda i deixem bullir 50 minuts que es conten a partir del moment en que surt el gas de l'olla de pressió. Passats els 50 minuts, ho deixem 2 hores de repòs.
- Un cop atemperat, colarem el brou dins un tuper gran i el portarem a la nevera.
- Salpebrem 1 llaminera de porc i l'emboliquem amb farigola i romaní. Lliguem les herbes a la carn amb un cordill.
- Escalfem en una cassola una cullerada de llard i un raig d'oli OVE i marquem la llaminera. Un cop marcada, la reservem.
- Tallem a brunesa 1 branca d'api i a macedònia 400 g de patata red pontiac.
- Enrossim en la mateixa cassola de la llaminera l'api i la patata.
- Traiem de la nevera el brou i el desgreixem. Posem a escalfar en un pot.
- Afegim 1 cullerada de mostassa antiga i un raig de conyac a la cassola. Deixem evaporar alcohol amb el foc mig o alt.
- Afegim a la cassola 1 fulla de llorer, 1 tall de gingebre, la llaminera reservada i el brou. Ho deixem a foc fluix durant 15 minuts
- Tallem 250 g de mongeta perona a tires molt fines. Tallem1 gra d'all a microbrunesa
- Tallem 1 magrana pel mig i la piquem per treure'n les llavors.
- Saltem la mongeta, la magrana i l'all en una paella amb un raig d'oli OVE
- Traiem el fil de la llaminera i el tallem a llesques.
- Servim el plat amb la mongeta i la magrana al fons, els filets de carn, unes gotes de llima, pebre negre i les patates, al voltant