Llamàntol saltat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rosa Nonell
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres

INGREDIENTS

  • 4 llamàntols
  • 4 grans d'all
  • 2 bitxos
  • 4 cullerades de tomàquet fregit
  • 1 copa de conyac
  • 4 patates Monna Lisa
  • 2 tasses de fumet de peix
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Poseu les patates senceres i amb pell en un cassó, afegiu-hi l'aigua freda i bulliu-les durant 30 minuts.
Quan estiguin cuites, peleu-les i talleu-les a rodanxes gruixudes.

A continuació, poseu els alls tallats a làmines i el bitxo en una paella amb oli. Quan els alls comencin a agafar color, afegiu-hi el llamàntol tallat a trossos grossos i salpebrat. Després, afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho. Tot seguit, poseu-hi el tomàquet fregit, les patates i el fumet, i deixeu-ho coure tot junt durant 8 minuts al forn.

I ja per acabar, emplateu els trossos de llamàntol intentant reconstruir la forma del llamàntol sencer. Poseu les patates al costat i salseu-ho.