Llamàntol glacejat amb brandi Penedès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Mestres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'avi Pau, Cunit
INGREDIENTS
- 4 llamàntols de 1/2 kg
- 8 grans d'all
- 1 rovell d'ou
- 1dl de nata líquida
- 1 copa de brandi
- oli d'oliva
- sal gruixuda
- pebre
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, partiu els llamàntols per la meitat, netegeu-los i salpebreu-los.
Enrossiu-los en una paella amb oli ben calent. Mentrestant, escaldeu els alls en un cassó amb aigua durant 3 minuts. Quan els llamàntols estiguin rossos, incorporeu-hi el brandi i flamegeu-los. Després, deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts. Per fer la salsa, poseu els alls escaldats en un morter, incorporeu-hi la sal i piqueu-ho. Afegiu-hi el pebre i una part de la nata líquida i comenceu-ho a batre. Poseu-hi el rovell, la resta de la nata líquida i torneu-ho a batre. Tot seguit, retireu els llamàntols del forn, col·loqueu-hi la salsa per sobre i gratineu-ho. I ja per acabar, emplateu els llamàntols i decoreu-ho amb julivert fregit i una mica de flor de sal.
Enrossiu-los en una paella amb oli ben calent. Mentrestant, escaldeu els alls en un cassó amb aigua durant 3 minuts. Quan els llamàntols estiguin rossos, incorporeu-hi el brandi i flamegeu-los. Després, deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts. Per fer la salsa, poseu els alls escaldats en un morter, incorporeu-hi la sal i piqueu-ho. Afegiu-hi el pebre i una part de la nata líquida i comenceu-ho a batre. Poseu-hi el rovell, la resta de la nata líquida i torneu-ho a batre. Tot seguit, retireu els llamàntols del forn, col·loqueu-hi la salsa per sobre i gratineu-ho. I ja per acabar, emplateu els llamàntols i decoreu-ho amb julivert fregit i una mica de flor de sal.