Llamàntol a la cocota

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Drolma

INGREDIENTS

  • 4 llamàntols de 500 g
  • 1 cullerada de concentrat de tomàquet
  • 1 ceba
  • 500 g de patates
  • 2 porros
  • 8 carxofes
  • 1 tija d'api
  • 8 fonolls petits
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 branca d'estragó
  • 1 branca d'anet
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 copeta de vinagre d'estragó
  • unes gotes de nata líquida
  • pebre negre en gra
  • julivert
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu els llamàntols amb api, llorer i porro. Un cop escaldats, trossegeu-los.
Doneu forma a la patata amb un motlle. Poseu la ceba en una cassola amb oli. Quan estigui daurada, incorporeu-hi les cues i les pinces dels llamàntols, el vi blanc, el vinagre d'estragó i una branqueta d'estragó. Deixeu-ho reduir i a continuació afegiu-hi el tomàquet concentrat i aigua en què heu escaldat el llamàntol. Esclafeu els caps de llamàntol, tanqueu la cocota i deixeu-ho coure 20 minuts. Passat aquest temps, poseu els caps en un colador xinès i aixafeu-los perquè el suc vagi a parar a la cassola. Després tireu-hi les patates, les carxofes i el fonoll, prèviament escaldats. 4 o 5 minuts després, incorporeu-hi el llamàntol (les cues i les pinces, també). Ja per acabar, tireu-hi les herbes i salpebreu-ho. Si voleu, podeu afegir-hi una mica de crema de llet.