Llagostins picants

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els aliments picants en general tenen propietats digestives gràcies a la seva capacitat d'augmentar la producció de sucs gàstrics i millorar la motilitat de l'estómac i els intestins.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 24 llagostins

    1 pot de xilis de Jalapa

    1 llima

    1 gra d'all

    5 cullerades de llet de coco

    3 tomacons de penjar

    1 alvocat

    1/2 bulb de fonoll

    1 caiena

    cibulet

    coriandre

    oli d'oliva verge extra

    pebre vermell fumat dolç

    vi blanc

    vinagre de poma

    sal

PREPARACIÓ

  1. Pelem els llagostins i en reservem les cues.
  2. Posem els caps i les closques al foc dins una cassola d'acer inoxidable amb un raig d'oli OVE. Els deixem coure fins que quedin ben torrats. Després hi afegim una caiena i un got de vi blanc, i quan s'evapori hi afegim aigua mineral i ho deixem fent xup-xup a foc lent 25 minuts. Ho deixem reposar 25 minuts més.
  3. Obrim la llauna de xilis de Jalapa i en traiem les llavors per la part del cap.
  4. Traiem els budells dels llagostins.
  5. Colem i fem reduir al foc el fumet de llagostins.
  6. Saltem els xilis en una paella sense oli perquè perdin el gust de conserva.
  7. Tallem el fonoll a la juliana, l'alvocat a daus, el cibulet ben menut i el coriandre de qualsevol manera. Ho posem tot en un bol.
  8. Hi afegim el suc d'una llima i 5 cullerades de llet de coco.
  9. Ratllem els tomacons, els posem en una paella sense oli amb un gra d'all aixafat i els coem a foc fort durant 5 minuts.
  10. Hi afegim pebre vermell fumat dolç, un raig de vinagre de poma i ho traiem del foc. En aquest moment hi afegim els llagostins, que es couran amb l'escalfor residual.
  11. Posem els llagostins cuits i el brou dins del bol on tenim les herbes, l'alvocat i la llet de coco. Ho remenem suaument, hi afegim els xilis tallats de rodanxes i un polsim de sal.
  12. Ho servim amb una mica de cibulet per sobre. 
Anar al contingut