Llagostins picants
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els aliments picants en general tenen propietats digestives gràcies a la seva capacitat d'augmentar la producció de sucs gàstrics i millorar la motilitat de l'estómac i els intestins.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
24 llagostins
1 pot de xilis de Jalapa
1 llima
1 gra d'all
5 cullerades de llet de coco
3 tomacons de penjar
1 alvocat
1/2 bulb de fonoll
1 caiena
cibulet
coriandre
oli d'oliva verge extra
pebre vermell fumat dolç
vi blanc
vinagre de poma
sal
PREPARACIÓ
- Pelem els llagostins i en reservem les cues.
- Posem els caps i les closques al foc dins una cassola d'acer inoxidable amb un raig d'oli OVE. Els deixem coure fins que quedin ben torrats. Després hi afegim una caiena i un got de vi blanc, i quan s'evapori hi afegim aigua mineral i ho deixem fent xup-xup a foc lent 25 minuts. Ho deixem reposar 25 minuts més.
- Obrim la llauna de xilis de Jalapa i en traiem les llavors per la part del cap.
- Traiem els budells dels llagostins.
- Colem i fem reduir al foc el fumet de llagostins.
- Saltem els xilis en una paella sense oli perquè perdin el gust de conserva.
- Tallem el fonoll a la juliana, l'alvocat a daus, el cibulet ben menut i el coriandre de qualsevol manera. Ho posem tot en un bol.
- Hi afegim el suc d'una llima i 5 cullerades de llet de coco.
- Ratllem els tomacons, els posem en una paella sense oli amb un gra d'all aixafat i els coem a foc fort durant 5 minuts.
- Hi afegim pebre vermell fumat dolç, un raig de vinagre de poma i ho traiem del foc. En aquest moment hi afegim els llagostins, que es couran amb l'escalfor residual.
- Posem els llagostins cuits i el brou dins del bol on tenim les herbes, l'alvocat i la llet de coco. Ho remenem suaument, hi afegim els xilis tallats de rodanxes i un polsim de sal.
- Ho servim amb una mica de cibulet per sobre.