Llagostins, patata i amanida

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Ferraté
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona

INGREDIENTS

  • 20 llagostins
  • 3 patates grosses
  • 3 tomàquets
  • 1 tasseta d'oli d'oliva verge extra
  • -1 cullerada de vinagre balsàmic
  • cibulet
  • escarola
  • sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua freda i sal bulliu les patates senceres i amb pell.
Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar, peleu-les, ratlleu-les amb un ratllador i fregiu-les en una paella amb oli abundant. Quan estiguin ben rosses, retireu-les del foc i reserveu-les.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu els tomàquets durant uns segons. Seguidament, deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel. Quan ja estiguin freds, peleu-los, talleu-los per la meitat, buideu-los i talleu-los a quadradets ben petits.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol els tomàquets, el cibulet picat, el vinagre balsàmic, l'oli, la sal i el pebre, i remeneu-ho tot bé.

Tot seguit, en una paella amb oli salteu els llagostins, pelats i salpebrats, fins que quedin ben rossos.

I ja per acabar, emplateu l'escarola i amaniu-la amb oli i sal. Al costat ompliu un motllo amb les patates fregides, poseu-hi els llagostins a sobre, desemmotlleu-ho i amaniu-ho tot amb la vinagreta.