Llagostins, patata i amanida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Ferraté
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona
INGREDIENTS
- 20 llagostins
- 3 patates grosses
- 3 tomàquets
- 1 tasseta d'oli d'oliva verge extra
- -1 cullerada de vinagre balsàmic
- cibulet
- escarola
- sal i pebre negre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua freda i sal bulliu les patates senceres i amb pell.
Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar, peleu-les, ratlleu-les amb un ratllador i fregiu-les en una paella amb oli abundant. Quan estiguin ben rosses, retireu-les del foc i reserveu-les.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu els tomàquets durant uns segons. Seguidament, deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel. Quan ja estiguin freds, peleu-los, talleu-los per la meitat, buideu-los i talleu-los a quadradets ben petits.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol els tomàquets, el cibulet picat, el vinagre balsàmic, l'oli, la sal i el pebre, i remeneu-ho tot bé.
Tot seguit, en una paella amb oli salteu els llagostins, pelats i salpebrats, fins que quedin ben rossos.
I ja per acabar, emplateu l'escarola i amaniu-la amb oli i sal. Al costat ompliu un motllo amb les patates fregides, poseu-hi els llagostins a sobre, desemmotlleu-ho i amaniu-ho tot amb la vinagreta.
Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar, peleu-les, ratlleu-les amb un ratllador i fregiu-les en una paella amb oli abundant. Quan estiguin ben rosses, retireu-les del foc i reserveu-les.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu els tomàquets durant uns segons. Seguidament, deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel. Quan ja estiguin freds, peleu-los, talleu-los per la meitat, buideu-los i talleu-los a quadradets ben petits.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol els tomàquets, el cibulet picat, el vinagre balsàmic, l'oli, la sal i el pebre, i remeneu-ho tot bé.
Tot seguit, en una paella amb oli salteu els llagostins, pelats i salpebrats, fins que quedin ben rossos.
I ja per acabar, emplateu l'escarola i amaniu-la amb oli i sal. Al costat ompliu un motllo amb les patates fregides, poseu-hi els llagostins a sobre, desemmotlleu-ho i amaniu-ho tot amb la vinagreta.