Llagostins de la Ràpita amb all cremat

INGREDIENTS

  • 8 llagostins mitjans de La Ràpita
  • 2 dents d'all
  • aigua o brou de crustacis
  • oli d'oliva
  • sal
  • una mica de tomaca natural
  • una branqueta de julivert
  • mig carquinyoli

PREPARACIÓ

1. En primer lloc tallarem els alls a làmines i els posarem a enrossir en una paella amb una mica d'oli d'oliva.



2. Quan estiguin torrats, afegiu-hi la picadeta, que haureu fet en un morter, i sofregiu-ho uns instants.



3. A continuació, mulleu-ho amb una mica de brou o aigua, rectifiqueu de sal i incorporeu-hi els llagostins, que deixareu coure molt poca estona perquè quedin al punt.





Comentaris

. El suc final ha d'estar lligadet, per la qual cosa heu de calcular l'aigua a emprar tenint en compte la mica de reducció per la cocció.



. Vigileu que els alls no es cremin ni una mica. Si continueu endavant amb la recepta tot i haver-los cremat, encara que sigui una mica, el resultat final pot ser nefast.



. Aquesta és una preparació adient tant per aperitiu, com per fer d'entrant o de segon plat.