Llagostins amb samfaina (ratatouille)

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Enric Herce
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Palau lo mirador, Torroella de Montgrí

INGREDIENTS

  • 20 llagostins
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot groc
  • 1 tomàquet
  • 2 grans d'all
  • julivert picat
  • oli d'oliva
  • sal i pebre Per a la salsa pesto:
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 2 grans d'all
  • 1 culleradeta de pinyons fregits
  • 1 cullerada de formatge de Parma en pols
  • fulles d'alfàbrega
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Comenceu aquest plat preparant la ratatouille.
Sofregiu en una paella amb una mica d'oli el pebrot verd, el vermell i el groc tallats a daus petits. En una altra paella daureu-hi, a foc viu, la ceba picada i el carbassó i l'albergínia tallats a daus. Un cop les verdures estiguin cuites, barregeu-les totes i seguiu-les sofregint. En una altra paella daureu-hi l'all laminat i després afegiu-hi el tomàquet (pelat, sense llavors i picat). Deixeu-ho coure a poc a poc. Mentrestant, aprofiteu per fer la salsa pesto. Poseu al pot de la batedora l'alfàbrega, els pinyons, els alls tallats i una cullerada de formatge parmesà. Cobriu-ho amb l'oli d'oliva. Tritureu-ho i passeu-ho pel colador. A continuació, barregeu el sofregit d'all i tomàquet amb les verdures i poseu-ho al foc uns 2 minuts. Salpebreu-ho. Pel que fa als llagostins, salpebreu-los i salteu-los en una paella. Finalment, ja podeu començar a muntar el plat. Repartiu 3 cullerades de ratatouille pel plat i col.loqueu-hi els llagostins al damunt. Amaniu-ho amb l'oli de pesto.