Llagostins amb romesco

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Casellas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casamar

INGREDIENTS

  • 8 llagostins Per al romesco:
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 100 g de vinagre
  • 100 g d'ametlles
  • 100 g d'avellanes
  • 100 g de nyores
  • 100 g d'alls
  • sal

PREPARACIÓ

Per escalivar els alls, poseu-los en una safata per al forn i deixeu-los coure a 180 graus durant 12 minuts.
A continuació, poseu a coure els llagostins en un cassó amb aigua bullint durant un parell de minuts. Peleu-los i traieu-los el nervi. Després, claveu-los a la punta d'una broqueta. Per fer el romesco, peleu els alls escalivats i poseu-los en un bol. Incorporeu-hi les avellanes, les ametlles, les nyores que prèviament haureu tingut en remull, l'oli i el vinagre. Tritureu-ho tot. I ja per acabar, poseu el romesco en un got petit, de xarrup, i col·loqueu-hi una broqueta a dins. Disposeu la resta de broquetes al plat.