Llagostins amb cigronets i pastissets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Vidal
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Batiste

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 8 llagostins
  • 8 espardenyes (pastissets)
  • 10 ametlles crues
  • 3 alls
  • 750 g cigronets cuits
  • flor de sal d'espècies
  • 8 rovellons petits
  • 12 rossinyols
  • romaní
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal grossa

PREPARACIÓ

Per començar, feu una picada de morter amb all i ametlla. Seguidament, saltegeu-la en una paella amb oli d'oliva, tombeu-la parell de vegades, afegiu-hi els cigronets cuits, remeneu-ho bé, poseu-hi la sal d'espècies i reserveu-ho.

A continuació, netegeu amb un drap els bolets, no cal tallar-los, i confiteu-los en un cassó amb 200 grams d'oli a foc baix, a 90 graus, amb una fulla de romaní durant un parell de minuts.

Mentrestant, feu un tall longitudinal a les espardenyes per deixar-les obertes i en una planxa ben calenta, sobre un llim de sal grossa, coeu-hi els llagostins i les espardenyes (pastissets) amb una mica d'oli.

I ja per acabar, emplateu de base els cigrons i aneu-hi posant la resta dels ingredients pel damunt, de manera que quedi atractiu a la vista.