Llagostins amb botifarra de perol

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: ABaC, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de llagostins
  • 2 botifarres de perol
  • 1/2 kg de patates
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 copeta de moscatell
  • sal i pebre
  • fulles verdes d'api
  • oli verge

PREPARACIÓ

Comenceu tallant les patates a daus i poseu-les a coure amb aigua freda en una cassola.
Afegiu-hi la botifarra de perol i deixeu-la al foc perquè es pugui esparracar bé. Quan les patataes i la botifarra estiguin a punt, traieu-les de la cassola i reserveu-les. Tot seguit, poseu una mica d'oli en una paella i fregiu-hi la ceba tallada a foc baix perquè quedi confitada. Mentrestant, feu reduir el moscatell en una cassola. A continuació, traieu la pell de la botifarra i aixafeu-la amb una forquilla. Feu una broqueta amb els llagostins ja pelats. Farciu els llagostins amb la botifarra. Emboliqueu-la amb paper transparent i deixeu-la a la nevera. Per a fer el puré de patates, poseu les patates i la ceba confitada en un bol i aixafeu-ho tot amb una forquilla fins que quedi ben remenat. Afegiu-hi una mica d'oli verge i tireu-hi una mica de sal gruixuda. Barregeu-ho ben barrejat. Traieu els llagostins de la nevera. Fregiu-los fins que quedin daurats i traieu-los les broquetes. Ja per acabar, serviu els llagostins amb el puré de patates i la botifarra de perol. Tireu-hi pel damunt el moscatell reduït i l'api picat.